MALTINIAI - Nr. 263.2

Maistingumas:
Baltymai14,14 g
Riebalai11,60 g
Angliavandeniai7,71 g
Energinė vertė191,87 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis 85,0082,00
Kvietinė duona18,0018,00
Pienas arba vanduo22,0022,00
Svogūnai5,004,00
*Pusgaminio masė117,00117,00
Rafinuotas aliejus6,006,00
Išeiga:85 g
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje duona, pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplikyti svogūnai.
  • Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
  • Suformuojami ovalūs plokšti pusgaminiai, kurie apkepami 3-5min. pagrindiniu būdu ir baigiami kepti orkaitėje 5-7 min. 220ºC.
  • Patiekiama su padažu arba sviestu ir garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.