MĖSOS KUKULIAI - Nr. 264.3

Maistingumas:
Baltymai15,46 g
Riebalai7,60 g
Angliavandeniai9,05 g
Energinė vertė166,36 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis80,0076,00
Kvietinė duona16,0016,00
Pienas 3,2 proc. arba vanduo 27,0027,00
Kiaušiniai1/85,00
*Pusgaminio masė118,00118,00
*Padažas (308.1)50,0050,00
Pomidorų padažas7,507,50
Kvietiniai miltai, I rūšis2,502,50
Sviestas (A25 – N)2,502,50
Išeiga:
su padažu

100/50 (150 g)
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje duona, įmušami kiaušiniai, pasūdoma.
  • Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
  • Suformuojamas kukulis 1 į porcijai.
  • Kukuliai verdami garuose 15-20 min. 100ºC
  • Patiekiama su padažu ir garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.