„NETIKRAS ZUIKIS“ - Nr. 266.1
Maistingumas:Baltymai | 16,11 g |
Riebalai | 9,85 g |
Angliavandeniai | 8,51 g |
Energinė vertė | 187,06 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Kiaulienos kumpis | 100,00 | 97,00 |
Kvietinė duona | 20,00 | 20,00 |
Pienas arba vanduo | 14,00 | 14,00 |
Vištos kiaušinis, II kat. | 1/4 | 10,00 |
Svogūnai | 6,00 | 5,00 |
*Pusgaminio masė | 140,00 | 140,00 |
Sviestas | 2,00 | 2,00 |
*Padažas (311.1), (303.1) | 50,00 | 50,00 |
Išeiga: su padažu | 105/50 (155 g) |
- Paruošiama maltinių masė:
- mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje duona, pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplykiti svogūnai.
- Masė pakartotinai malama mėsmale, sudedami kiaušiniai.
- Masė garai išmaišoma, dedama ant drėgnos servetėlės ir padaroma viniotinio formos.
- Viniotinio pusgaminis dedamas į skardą patepta sviestu, paviršius aptepamas kiaušiniu (2g), subadomas, ir kepamas orkaitėje 30-35 min. 200-220ºC.
- Patiekiama su padažu ar be jo ir garnyru.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.