KIAULIENOS SUKTINUKAI SU KIAUŠINIU - Nr. 267.2

Maistingumas:
Baltymai21,92 g
Riebalai14,81 g
Angliavandeniai7,23 g
Energinė vertė249,85 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis80,0076,00
Kvietinė duona16,0016,00
Pienas arba vanduo23,0023,00
*Maltinių masė110,00110,00
*Įdaro masė:20,0020,00
Vištos kiaušiniai, II kat1/313,00
Svogūnai8,007,00
*Pusgaminio masė130,00130,00
Išeiga:100 g
  • Paruošiama maltinių masė:
  • mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje kvietinė duona, pasūdoma.
  • Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
  • Iš jos formuojamas paplotėlis ant kurio dedami smulkiai supjaustyti kietai virti kiaušiniai ir šutinti svogūnai.
  • Pusgaminio kraštai sujungiami ovalo forma ir kepama kepimo krosnyje 20-25 min. 200 laipsnių C.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.