GARUOSE VIRTI KIAULIENOS SUKTINUKAI SU KIAUŠINIU - Nr. 267.3
Maistingumas:Baltymai | 16,94 g |
Riebalai | 11,52 g |
Angliavandeniai | 27,20 g |
Energinė vertė | 280,26 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Kiaulienos kumpis | 66,00 | 64,00 |
Kvietinė duona | 14,00 | 14,00 |
Pienas arba vanduo | 19,00 | 19,00 |
Svogūnai | 5,00 | 4,00 |
*Maltinių masė | 85,00 | 85,00 |
*Įdaras: | 17,00 | 17,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat | 1/4 | 10,00 |
Svogūnai | 7,00 | 6,00 |
*Pusgaminio masė | 102,00 | 102,00 |
Išeiga: | 85 g |
- Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje kvietinė duona, pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplikyti svogūnai.
- Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
- Iš jos formuojamas paplotėlis ant kurio dedami smulkiai supjaustyti kietai virti kiaušiniai ir šutinti svogūnai.
- Pusgaminio kraštai sujungiami ovalo forma ir verdami garuose 20-25 min. 100ºC.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.