KIAULIENOS SUKTINUKAI SU SŪRIO ĮDARU - Nr. 267.4
Maistingumas:Baltymai | 21,92 g |
Riebalai | 16,81 g |
Angliavandeniai | 7,23 g |
Energinė vertė | 267,85 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Kiaulienos kumpis | 80,00 | 76,00 |
Kvietinė duona | 16,00 | 16,00 |
Pienas 3,5% arba vanduo | 23,00 | 23,00 |
Vištos kiaušiniai | 1/8 | 5,00 |
Svogūnai | 6,00 | 5,00 |
*Maltinių masė | 110,00 | 110,00 |
*Įdaro masė: | 20,00 | 20,00 |
Fermentinis sūris | 10,00 | 10,00 |
Ryžių kruopos | 4,00 | 4,00 |
*Pusgaminio masė | 130,00 | 130,00 |
Išeiga: | 110 g |
- Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje kvietinė duona, pasūdoma, įdedami nuplikyti svogūnai, kiaušiniai.
- Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
- Iš jos formuojamas paplotėlis ant kurio dedamas įdaras.
- Pusgaminio kraštai sujungiami ovalo forma.
- Įdaras:
- fermentinis sūris sutarkuojamas, įdedami išvirti ir atšaldyti ryžiai, gerai išmaišoma.
- Kepama kepimo krosnyje 20-25 min. 200ºC.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.