GARUOSE VIRTI JAUTIENOS SUKTINUKAI SU MORKOMIS - Nr. 268

Maistingumas:
Baltymai15,47 g
Riebalai6,96 g
Angliavandeniai10,52 g
Energinė vertė166,61 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 78,0076,00
Tradicinis pjautinis batonas16,0016,00
Pienas arba vanduo23,0023,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
*Maltinių masė:100,00100,00
*Įdaras:20,0020,00
Morkos29,0023,00
Morkos3,003,00
*Pusgaminio masė:120,00120,00
*Gaminio išeiga100,00100,00
Išeiga:100 g
  • Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedamas išmirkytas piene ar vandenyje batonas , pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplikyti ropiniai svogūnai;
  • Masė pakartotinai sumalama mėsmale, gerai išmaišoma;
  • Prieš formuojant pusgaminius, maltinių masę, paskirsčius po 1-1,5 kg. , 30 min palaikyti šaldytuve;
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, šutinamos nedideliame kiekyje vandens;
  • Iš jos formuojamas paplotėlis ant kurio dedamos šutintos morkos su sviestu;
  • Pusgaminio kraštai sujungiami, suteikiama ovalo forma ir verdami garuose apie 20-25 min. 100 C;
  • Patiekiama su garnyru

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.