GARUOSE VIRTI KIAULIENOS SUKTINUKAI SU DARŽOVĖMIS - Nr. 268.1

Maistingumas:
Baltymai19,94 g
Riebalai13,55 g
Angliavandeniai32,01 g
Energinė vertė329,72 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis 80,0075,00
Batonas16,0016,00
Pienas 3,5% arba vanduo23,0023,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Vištos kiaušiniai1/85,00
* Įdaras:20,0020,00
Morkos ( iki sausio 1d)29,0023,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 30,0023,00
Sviestas 82%3,003,00
* Pusgaminio masė120,00120,00
Išeiga:100 g
  • Paruošiama maltinių masė:
  • masė 3 karus sumalama mėsmale, sudedamas piene arba vandenyje išmirkytas batonas, pasūdoma, sudedami supjaustyti ropiniai svogūnai.
  • Masė pakartotinai sumalama, gerai išmaišoma.
  • Iš masės formuojamas paplotėlis ant kurio dedamos šutintos morkos svieste.
  • Pusgaminio kraštai sujungiami, suteikiama ovalo forma ir verdami garuose 20-25 min 100ºC.
  • Patiekiami su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.