GARUOSE VIRTI KIAULIENOS SUKTINUKAI SU GRYBAIS IR SVOGŪNAIS - Nr. 269.1
Maistingumas:Baltymai | 19,94 g |
Riebalai | 13,55 g |
Angliavandeniai | 32,01 g |
Energinė vertė | 329,72 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Jautienos kumpis | 78,00 | 76,00 |
Kvietinė duona | 16,00 | 16,00 |
Pienas arba vanduo | 23,00 | 23,00 |
Svogūnai | 6,00 | 5,00 |
*Maltinių masė | 100,00 | 100,00 |
*Įdaras: | 25,00 | 25,00 |
Pievagrybiai | 20,00 | 12,00 |
Svogūnai | 15,00 | 13,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 5,00 | 5,00 |
*Pusgaminio masė | 125,00 | 125,00 |
Išeiga: | 105 g |
- Paruošiama maltinių masė: mėsa sumalama mėsmale, įdedama išmirkyta piene arba vandenyje duona, pasūdoma, sudedami pjaustyti nuplikyti svogūnai.
- Masė pakartotinai malama mėsmale, gerai išmaišoma.
- Iš jos formuojamas paplotėlis ant kurio dedami šutinti pievagrybiai ir svogūnai su sviestu.
- Pusgaminio kraštai sujungiami, suteikiama ovalo forma ir kepami 20-25min. 200ºC.
- Patiekiama su garnyru.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.