KIAULIENOS SUFLE - Nr. 270.1
Maistingumas:Baltymai | 14,87 g |
Riebalai | 8,36 g |
Angliavandeniai | 3,11 g |
Energinė vertė | 147,16 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Kiaulienos kumpis | 129,00 | 125,00 |
Virta kiauliena | 75,00 | 75,00 |
Kiaušiniai | 1/2 | 20,00 |
Tirštas pieno padažas (313.1) | 27,00 | 27,00 |
*past. pienas, 2,5 proc | 28,00 | 28,00 |
* kvietiniai miltai,I rūšis | 3,00 | 3,00 |
*sviestas (A25 – N) | 3,00 | 3,00 |
Pusgaminio masė: | 120,00 | 120,00 |
*Sviestas (A25 – N) | 5,00 | 5,00 |
Išeiga: su sviestu | 100/5 (105 g) |
- Virta kiauliena du kartus malama mėsmale.
- Į masę pilama kiaušinių tryniai, tirštas pieno padažas.
- Masė plakama, atsargiai įmaišomi išplakti kiaušinio baltymai.
- Sudedama į skardą išteptą sviestu ir kepama kepimo krosnyje 25-30 min. 200-210ºC
- Patiekiama su garnyru ir sviestu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.