KIAULIENOS SUFLE - Nr. 270.1

Maistingumas:
Baltymai14,87 g
Riebalai8,36 g
Angliavandeniai3,11 g
Energinė vertė147,16 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis129,00125,00
Virta kiauliena75,0075,00
Kiaušiniai1/220,00
Tirštas pieno padažas (313.1)27,0027,00
*past. pienas, 2,5 proc28,0028,00
* kvietiniai miltai,I rūšis3,003,00
*sviestas (A25 – N)3,003,00
Pusgaminio masė:120,00120,00
*Sviestas (A25 – N)5,005,00
Išeiga:
su sviestu

100/5 (105 g)
  • Virta kiauliena du kartus malama mėsmale.
  • Į masę pilama kiaušinių tryniai, tirštas pieno padažas.
  • Masė plakama, atsargiai įmaišomi išplakti kiaušinio baltymai.
  • Sudedama į skardą išteptą sviestu ir kepama kepimo krosnyje 25-30 min. 200-210ºC
  • Patiekiama su garnyru ir sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.