BULVIŲ APKEPAS SU JAUTIENA - Nr. 272

Maistingumas:
Baltymai24,27 g
Riebalai10,18 g
Angliavandeniai47,53 g
Energinė vertė378,80 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 107,0097,00
*Virta jautiena60,0060,00
Bulvės309,00232,00
*Virtos bulvės220,00220,00
Sviestas (72%)3,003,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/85,00
Krakmolas10,0010,00
Džiūvėsiai3,003,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
*Pusgaminio masė300,00300,00
*Padažas (314):30,0030,00
Grietinė, 25 % riebumo15,0015,00
Sviestas (72%)15,0015,00
Miltai aukšč, rūšies14,0014,00
Išeiga:255/30 (285 g)
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant mažos ugnies 96-98º C;
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Virta jautiena du kartus sumalama mėsmale;
  • Sudedamas suminkštintas sviestas ir išmaišoma;
  • Bulvės nuplaunamos, nuvalomos, išverdamos;
  • Virtos pertrintos bulvės padalinamos į dvi dalis;
  • Viena jų sudedama į skardą, išteptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, išlyginama, dedamas jautienos įdaras ir likusios pertrintos bulvės;
  • Sulygintas paviršius patepamas kiaušiniu, apšlakstomas sviestu ir apkepamas 30-35 min. 200 C;
  • Patiekiamas su padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.