ŽEMAIČIŲ BLYNAI - Nr. 273.1

Maistingumas:
Baltymai16,00 g
Riebalai34,00 g
Angliavandeniai58,00 g
Energinė vertė625,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis107,00105,00
*Virta kiauliena60,0060,00
Ropiniai svogūnai10,008,00
Vanduo arba sultinys25,0025,00
* Mėsos įdaro masė70,0070,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)260,00208,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)286,00208,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)300,00208,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)315,00208,00
Bulvės ( nuo 03.01)331,00208,00
*Virtos bulvės170,00170,00
Vištos kiaušiniai1/312,00
Krakmolas20,0020,00
* Pusgaminio masė270,00270,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Kvietiniai miltai I rūšies5,005,00
*Padažas:30,0030,00
grietinė 30%15,0015,00
sviestas 82%15,0015,00
Išeiga:
su padažu

260/30 (290 g)
  • Nuplautos ir nuvalytos bulvės išverdamos, sugrūdamos ir sumalamos, įmušami kiaušiniai, suberiamas krakmolas, druska ir viskas gerai sumaišoma.
  • Iš masės daromi paplotėliai, jų vidurį dedama įdaro ir formuojami apskritos formos blynai, voliojami miltuose.
  • Mėsa išverdama, sumalama, įdedama nuplikytų ropinių svogūnų, druskos, įpilama truputis sultinio likusio nuo virtos mėsos ir sumaišoma.
  • Žemaičių blynai apkepami keptuvėje iš abiejų pusių ir baigiami kepti kepimo krosnyje 7-10min. 180-200ºC.
  • Patiekiami su padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.