ŽEMAIČIŲ BLYNAI - Nr. 273.1
Maistingumas:Baltymai | 16,00 g |
Riebalai | 34,00 g |
Angliavandeniai | 58,00 g |
Energinė vertė | 625,00 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Kiaulienos kumpis | 107,00 | 105,00 |
*Virta kiauliena | 60,00 | 60,00 |
Ropiniai svogūnai | 10,00 | 8,00 |
Vanduo arba sultinys | 25,00 | 25,00 |
* Mėsos įdaro masė | 70,00 | 70,00 |
Bulvės ( iki rugsėjo 1d) | 260,00 | 208,00 |
Bulvės ( nuo 09.01-10.31) | 286,00 | 208,00 |
Bulvės ( nuo 11.01-12.31) | 300,00 | 208,00 |
Bulvės ( nuo 01.01-02.28) | 315,00 | 208,00 |
Bulvės ( nuo 03.01) | 331,00 | 208,00 |
*Virtos bulvės | 170,00 | 170,00 |
Vištos kiaušiniai | 1/3 | 12,00 |
Krakmolas | 20,00 | 20,00 |
* Pusgaminio masė | 270,00 | 270,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 10,00 | 10,00 |
Kvietiniai miltai I rūšies | 5,00 | 5,00 |
*Padažas: | 30,00 | 30,00 |
grietinė 30% | 15,00 | 15,00 |
sviestas 82% | 15,00 | 15,00 |
Išeiga: su padažu | 260/30 (290 g) |
- Nuplautos ir nuvalytos bulvės išverdamos, sugrūdamos ir sumalamos, įmušami kiaušiniai, suberiamas krakmolas, druska ir viskas gerai sumaišoma.
- Iš masės daromi paplotėliai, jų vidurį dedama įdaro ir formuojami apskritos formos blynai, voliojami miltuose.
- Mėsa išverdama, sumalama, įdedama nuplikytų ropinių svogūnų, druskos, įpilama truputis sultinio likusio nuo virtos mėsos ir sumaišoma.
- Žemaičių blynai apkepami keptuvėje iš abiejų pusių ir baigiami kepti kepimo krosnyje 7-10min. 180-200ºC.
- Patiekiami su padažu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.