MAKARONŲ APKEPAS SU JAUTIENA - Nr. 275.1

Maistingumas:
Baltymai27,92 g
Riebalai36,37 g
Angliavandeniai58,79 g
Energinė vertė683,02 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis107,0097,00
Virta jautiena60,0060,00
* Makaronai, aukšč. rūšies70,0070,00
Virtos makaronai200,00200,00
Sviestas (A25 – N)10,0010,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Džiuvėsiai6,006,00
Rafinuotas aliejus2,002,00
*Pusgaminio masė280,00280,00
*Grietinė, 30proc.30,0030,00
Išeiga:
su grietine

235/30 (265 g)
  • Lakštiniai arba vermišeliai verdami pasūdytame vandenyje atvėsinami iki 70ºC, dedami išplakti kiaušiniai, sviestas.
  • Viskas gerai išmaišoma.
  • Virta jautiena du kartus malama mėsmale.
  • Virti makaronai padalinami į dvi dalis.
  • Viena jų sudedama į skardą, ištepta aliejumi ir pabarstytą džiuvesėliais, išlyginama, dedamas jautienos įdaras ir likusi makaronų masė.
  • Sulygintas paviršius patepamas kiaušiniu, apšlakstomas sviestu ir kepamas 30-35 min. 200-220ºC.
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.