BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS SU JAUTIENA - Nr. 276

Maistingumas:
Baltymai27,40 g
Riebalai20,42 g
Angliavandeniai23,91 g
Energinė vertė389,22 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 107,0097,00
*Virta jautiena60,0060,00
Baltagūžių kopūstai230,00185,00
Pasterizuotas pienas, 2,5 % riebumo30,0030,00
*Šutintų kopūstų masė165,00165,00
Manų kruopos20,0020,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Rokiškio sūris4,004,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
*Pusgaminio masė260,00260,00
*Grietinė, 25 % riebumo30,0030,00
Išeiga:220/30 (250 g)
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Toliau verdama ant mažos ugnies 96-98º C;
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Virta jautiena du kartus sumalama mėsmale ir pakepinama;
  • Baltagūžiai kopūstai nuplaunami, nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais;
  • Į šiaudeliais supjaustytus baltagūžius kopūstus, šutintus piene, suberiamos manų kruopos ir nuolat maišoma, kol išvirs;
  • Atvėsinama iki 40-50º C temperatūros;
  • Į masę įmušami kiaušiniai ir išmaišoma;
  • Kopūstų masė padalinama į dvi dalis;
  • Viena jų sudedama į skardą, išteptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, išlyginama, dedamas jautienos įdaras ir likusi kopūstų dalis, pabarstoma tarkuotu sūriu;
  • Kepamas apie 30-35 min. 200-220º C temperatūroje;
  • Patiekiamas su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.