BALANDĖLIAI SU KIAULIENA IR RYŽIAIS - Nr. 278

Maistingumas:
Baltymai21,33 g
Riebalai17,45 g
Angliavandeniai23,42 g
Energinė vertė336,05 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaulienos kumpis 100,0083,00
Baltagūžiai kopūstai250,00175,00
Ryžių kruopos10,0010,00
*Virti ryžiai30,0030,00
*Įdaro masė100,00100,00
*Pusgaminio masė:275,00275,00
*Padažas (308 )75,0075,00
Sultinys75,0075,00
Morkos8,006,00
Sviestas (72%)2,002,00
Pomidorų padažas 10,0010,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus2,002,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies4,004,00
Sviestas (72%)2,002,00
*Grietinė, 25 % riebumo30,0030,00
Išeiga:245/75/30 (350 g)
  • Baltagūžiai kopūstai nuvalomi, perpjovus gūžias išimamas kotas;
  • Gūžės apverdamos pasūdytame vandenyje;
  • Išskirstomi lapai, storieji kotai nupjaunami;
  • Mėsa supjaustoma 2 kg. gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l /1 kg mėsos), greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant mažos ugnies 96-98º C;
  • Likus 30-40 min.iki virimo pabaigos dedama prieskoninių daržovių ropinių svogūnų, morkų ir petražolių šaknų );
  • Sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Įdaras: mėsa sumalama mėsmale ir sumaišoma su išvirtais biriais ryžiais;
  • Ant kiekvieno lapo dedamas mėsos ir ryžių įdars ir suvyniojama voko forma;
  • Balandėliai dedami į puodą, įdedama sviesto ir troškinama 30-35 min. 80-95 C temperatūroje;
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.