VIRTI MAKARONAI SU JAUTIENA - Nr. 279

Maistingumas:
Baltymai29,23 g
Riebalai10,04 g
Angliavandeniai50,72 g
Energinė vertė410,13 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 127,00121,00
*Virta jautiena75,0075,00
Makaronai, aukšč. rūšies70,0070,00
*Virti makaronai200,00200,00
Sviestas (72%)5,005,00
Morkos 35,0028,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai15,0013,00
Pomidorų padažas 10,0010,00
Išeiga:255/75 (330 g)
  • Mėsa supjaustoma 2 kg gabalais, nuplaunama, užpilama šaltu vandeniu (1-1,5 l/1 kg mėsos0, greitai užvirinama, nugraibomos putos;
  • Verdama ant mažos ugnies (96-98º C);
  • Likus 30-40 min. iki virimo pabaigos dedama prieskoninių daržovių, sultiniui užvirus pasūdoma;
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Makaronai verdami pasūdytame vandenyje;
  • Sudedamos šutintos šiaudeliais supjaustytos morkos, nuplikyti ropiniai svogūnai, pomidorų tyrė, paruošta kubeliais supjaustyta jautiena ir troškinama 20-30 min. 80-95 C temperatūroje;
  • Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.