TROŠKINTI MAKARONAI SU JAUTIENA - Nr. 279.1
Maistingumas:Baltymai | 30,68 g |
Riebalai | 24,04 g |
Angliavandeniai | 59,30 g |
Energinė vertė | 580,67 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Jautienos kumpis | 127,00 | 121,00 |
*Virta jautiena | 75,00 | 75,00 |
Makaronai, I rūšies | 70,00 | 70,00 |
*Virti makaronai | 200,00 | 200,00 |
Sviestas 82% | 5,00 | 5,00 |
Morkos ( iki sausio 1d) | 35,00 | 28,00 |
Morkos ( nuo sausio 1d) | 37,00 | 28,00 |
Petražolės ( šaknys) | 4,00 | 3,00 |
Ropiniai svogūnai | 15,00 | 13,00 |
Pomidorų padažas | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: | 255/75 (330 g) |
- Mėsa supjaustomas po 2 kg. gabalais, nuplaunamas, užpilamas šaltu vandeniu ( 1-1,5l/1kg mėsos) ir verdamas ant mažos kaitros (96-98ºC) 40-60 min.
- Ropiniai svogūnai ir morkos nuvalomi ir nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais, pašutinami su sviestu 15-20 min. 95ºC.
- Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje.
- Po to dedama pakepinta pomidorų tyrė, šutintos morkos supjaustytos šiaudeliais, nuplikyti ropiniai svogūnai, kubeliais supjaustyta mėsa ( kiauliena arba jautiena) ir troškinama 20-20 min. 100ºC.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.