TEFTELIAI SU RYŽIAIS IR PADAŽU - Nr. 281

Maistingumas:
Baltymai18,09 g
Riebalai30,59 g
Angliavandeniai20,07 g
Energinė vertė427,91 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis 79,0076,00
Vanduo12,0012,00
Ryžių kruopos11,0011,00
Virtų ryžių masė:0,0030,00
Ropiniai svogūnai29,0024,00
Aliejus4,004,00
Nuplikytų svogūnų masė :24,0020,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus 0,0012,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies8,008,00
*Pusgaminio masė:0,00135,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus 7,007,00
*Padažas ( 308 )50,0050,00
Išeiga:115/75 (190 g)
  • Paruošiama maltinių masė:
  • Į sumaltą mėsą įberiama druskos, šutintų ropinių svogūnų, išvirtų birių ryžių;
  • Viskas sumaišoma ir formuojami kamuoliko formos tefteliai po 3-4 vnt. į porciją;
  • Tefteliai apvoliojami miltuose, apkepami, perdedami į indą 1-2 eilėmis;
  • Užpilami padažu ir troškinami apie 8-10 min. 85-100º C temperatūroje.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.