TEFTELIAI SU RYŽIAIS IR PADAŽU - Nr. 281.1

Maistingumas:
Baltymai19,14 g
Riebalai27,47 g
Angliavandeniai21,88 g
Energinė vertė403,59 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautienos kumpis79,0076,00
Vanduo12,0012,00
Ryžių kruopos11,0011,00
Virtų ryžių masė:30,0030,00
Svogūnai29,0024,00
Aliejus4,004,00
Nuplikytų svogūnų masė12,0012,00
Kvietiniai miltai8,008,00
Pusgaminio masė:135,00135,00
Aliejus7,007,00
Padažas NR. 43475,0075,00
Išeiga:
su padažu

115/75 (190 g)
  • Į sumaltą mėsą be duonos įberiama druskos, šutintų svogūnų, virtų ryžių.
  • Viskas sumaišoma ir formuojami kamuoliuko formos tefteliai po 3-4 vnt. į porciją.
  • Tefteliai apvoliojami miltuose, apkepami, perdedami į indą 1-2 eilėmis, užpilami padažu ir troškinami 8-10 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.