TEFTELIAI SU RYŽIAIS IR PADAŽU - Nr. 281.1
Maistingumas:Baltymai | 19,14 g |
Riebalai | 27,47 g |
Angliavandeniai | 21,88 g |
Energinė vertė | 403,59 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Jautienos kumpis | 79,00 | 76,00 |
Vanduo | 12,00 | 12,00 |
Ryžių kruopos | 11,00 | 11,00 |
Virtų ryžių masė: | 30,00 | 30,00 |
Svogūnai | 29,00 | 24,00 |
Aliejus | 4,00 | 4,00 |
Nuplikytų svogūnų masė | 12,00 | 12,00 |
Kvietiniai miltai | 8,00 | 8,00 |
Pusgaminio masė: | 135,00 | 135,00 |
Aliejus | 7,00 | 7,00 |
Padažas NR. 434 | 75,00 | 75,00 |
Išeiga: su padažu | 115/75 (190 g) |
- Į sumaltą mėsą be duonos įberiama druskos, šutintų svogūnų, virtų ryžių.
- Viskas sumaišoma ir formuojami kamuoliuko formos tefteliai po 3-4 vnt. į porciją.
- Tefteliai apvoliojami miltuose, apkepami, perdedami į indą 1-2 eilėmis, užpilami padažu ir troškinami 8-10 min.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.