TROŠKINTA PAUKŠTIENA - Nr. 282

Maistingumas:
Baltymai39,66 g
Riebalai9,91 g
Angliavandeniai2,59 g
Energinė vertė258,18 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištienos šlaunelės240,00200,00
* Apvirta vištiena120,00120,00
Morkos4,003,00
Paukštienos išeiga:90,0090,00
Padažas ( 309 )50,0050,00
Sviestas2,502,50
Kvietiniai miltai, aukšt. rūšies2,502,50
Išeiga:100/50 (150 g)
  • Paruoštos paukštienos šlaunelės dedamos į karštą vandenį, užvirinama, nugraibomos putos, sudedamos morkos, druska ir verdama ant silpnos ugnies;
  • Apvirta vištiena išimama, atvėsinama ir porcijuojama;
  • Po to užpilama baltu padažu ir troškinama 10-15 min. 100oC;
  • Baltas padažas: miltai išsijojami ir paskleidžiami plonu sluoksniu skardoje, džiovinami kepimo krosnyje 110-120oC nuolat maišant ir stebint, kad nepasikeistų jų spalva;
  • Atvėsinti miltai ištirpinami su sviestu, įpilama karšto sultinio ar vandens ir greitai išmaišoma uiki vienalytės masės;
  • Paskui praskiedžiama iki skystos konsistencijos, supilama į verdantį sultinį ar vandenį ir verdama nuolat maišant 25-35 min.;
  • Pabaigoje pasūdomi ir parkošiami;
  • Dar kartą užvirinama;
  • Patiekiama su garnyru ir padažu kuriame troškinosi vištiena.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.