TROŠKINTA VIŠTIENA - Nr. 282.7

Maistingumas:
Baltymai27,20 g
Riebalai10,50 g
Angliavandeniai0,85 g
Energinė vertė207,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištiena282,00243,00
* Morkos4,003,00
* Virtos mėsos išeiga100,00100,00
*Garnyras100,00100,00
* Padažas (303.1)50,0050,00
Išeiga:100/50/100 (250 g)
  • Paruošta vištiena dedama į karštą vandenį (2-2,5l/kg produkto), užvirinama, nugraibomos putos, sudedamos morkos, druska ir verdama ant silpnos kaitros.
  • Apvirta vištiena išimama, atvėsinama ir porcijuojamos.
  • Po to užpilama baltu padažu ir troškinama 15-20 min. 100 laipsnių C.
  • Patiekiama su garnyru ir padažu, kuriame troškinosi vištiena.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.