GARUOSE VIRTA PAUKŠTIENOS TYRĖ - Nr. 283.1

Maistingumas:
Baltymai15,35 g
Riebalai12,64 g
Angliavandeniai4,32 g
Energinė vertė192,48 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištienos file arba125,00122,00
Šaldyta vištienos file170,00122,00
*Virtos vištienos masė:75,0075,00
Tirštas pieno padažas:35,0035,00
pasterizuotas pienas25,0025,00
kvietiniai miltai3,503,50
sultinys(57)52,5052,50
sviestas3,503,50
*Sviestas5,005,00
Išeiga:105/5 (110 g)
  • Virtos vištos minkšimas sumalamas du kartus mėsmale.
  • Į gautą masę įpilama tiršto pieno padažo, ištirpinto sviesto, pasūdoma.
  • Masė gerai išmaišoma ir verdama garuose 20-25 min. 100 laipsnių C.
  • Patiekiama su garnyru.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.