PAUKŠTIENOS KUKULIAI - Nr. 284.2

Maistingumas:
Baltymai15,73 g
Riebalai6,23 g
Angliavandeniai8,82 g
Energinė vertė154,24 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Šaldyta vištienos krūtinėlė su kaulu104,0076,00
Kvietinė duona16,0016,00
Pasterizuotas pienas ar vanduo23,0023,00
*Pusgaminio masė115,00115,00
Išeiga:100 g
  • Paruošta be kaulų paukštiena supjaustoma gabalais ir sumalama.
  • Į masę sudedama piene ar vandenyje išmirkytą duona, pasūdoma, sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama.
  • Iš masės daromi kukuliai po 1 į porcija, verdami garuose 100 laipsnių C, 30-35 min.
  • Patiekiama su garnyru ir sviestu arba be jo.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.