ŠUTINTI PAUKŠTIENOS MALTINUKAI - Nr. 285

Maistingumas:
Baltymai20,99 g
Riebalai5,49 g
Angliavandeniai11,19 g
Energinė vertė178,10 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Paukštienos krūtinėlė85,0082,00
Batonas18,0018,00
Pienas, 3,2% riebumo26,0026,00
Sviestas2,002,00
Pusgaminio masė:140,00140,00
Garnyras100,00100,00
Padažas (309)50,0050,00
Išeiga:100/50 (150 g)
  • Paukštiena be kaulo supjaustoma gabalais ir sumalama;
  • Į masę sudedami piene išmirkytas batonas, pasūdoma, sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama;
  • Iš masės formuojami maltinukai (1-2 porcijai), šutinami 15-20 min. su sviestu 200oC;
  • Patiekiami su garnyru ir padažu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.