PAUKŠTIENOS MALTINIAI - Nr. 285.3

Maistingumas:
Baltymai10,02 g
Riebalai7,83 g
Angliavandeniai8,43 g
Energinė vertė365,84 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištienos krūtinėlės file arba78,0076,00
Šaldyta vištienos krūtinėlės file104,0076,00
Kvietinė duona arba batonas16,0016,00
Pasterizuotas pienas ar vanduo16,0016,00
Vištienos kiaušinis, II kat.1/85,00
*Pusgaminio masė112,00112,00
Rafinuotas aliejus5,005,00
Išeiga:90 g
  • Paukštienos file supjaustoma gabalais ir sumalama.
  • Į masę sudedama piene ar vandenyje išmirkytą duona arba batoną, kiaušiniai, pasūdoma,sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama.
  • Iš masės daromi maltiniai, kurie kepami iš abiejų pusių pagrindiniu būdu.
  • Baigiama kepti 10-15min. kepimo krosnyje 200 laipsnių C.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.