PAUKŠTIENOS SUKTINUKAI ĮDARYTI OMLETU - Nr. 286.2
Maistingumas:Baltymai | 17,17 g |
Riebalai | 7,45 g |
Angliavandeniai | 10,33 g |
Energinė vertė | 177,00 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Šaldyta vištienos krūtinėlė su kaulu | 104,00 | 76,00 |
Kvietinė duona arba batonas | 15,00 | 15,00 |
Pasterizuotas pienas 3,2% arba vanduo | 23,00 | 23,00 |
*Maltinių masė: | 110,00 | 110,00 |
* Įdaras: | 30,00 | 30,00 |
Morkos ( iki sausio 1d) | 12,00 | 10,00 |
Morkos ( nuo sausio 1d) | 13,00 | 10,00 |
Ropiniai svogūnai | 10,00 | 9,00 |
Vištos kiaušiniai | 1/4 | 10,00 |
Pasterizuotas pienas 3,5% | 5,00 | 5,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 3,00 | 3,00 |
* Pusgaminio masė: | 140,00 | 140,00 |
*Padažas (303.1, 311.1) | 50,00 | 50,00 |
Išeiga: | 100/50 (150 g) |
- Vištienos krūtinėlė be kaulo supjaustoma gabalais ir sumalama ( sietelio akučių skersmuo 9 ir 5mm).
- Į masę sudedama piene ar vandenyje išmirkyta kvietinė duona arba batonas, pasūdoma, sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama.
- Įdaras:
- Nuvalytos, nuplautos morkos ir ropiniai svogūnai smulkiai supjaustomi, šutinami, užpilami žaliais išplaktais su pienu sumaišytais kiaušiniais ir šutinama, paruošiamas omletas.
- Iš masės formuojami 10mm storio paplotėliai į kurių vidurį dedamas susmulkintas omletas.
- Paplotėlio kraštai sujungiami, formuojamas ovalus pusgaminis ir kepamas kepimo krosnyje 200 laipsnių C 10-20 min.
- Patiekiami su padažu.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.