PAUKŠTIENOS SUKTINUKAI ĮDARYTI SŪRIU IR RAZINOMIS - Nr. 287.1
Maistingumas:Baltymai | 23,14 g |
Riebalai | 14,33 g |
Angliavandeniai | 10,90 g |
Energinė vertė | 263,60 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Šaldyta vištienos krūtinėlės file | 78,00 | 74,00 |
Kvietinė duona arba batonas | 13,00 | 13,00 |
Pasterizuotas pienas 3,2% arba vanduo | 20,00 | 20,00 |
Kiaušiniai | 1/8 | 5,00 |
*Maltinių masė: | 110,00 | 110,00 |
* Įdaras: | 30,00 | 30,00 |
Fermentinis sūris | 8,00 | 8,00 |
Razinos | 5,00 | 5,00 |
Ropiniai svogūnai | 10,00 | 9,00 |
Įdaro masė: | 13,00 | 13,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 3,00 | 3,00 |
* Pusgaminio masė: | 123,00 | 123,00 |
Išeiga: | 100 g |
- Vištienos krūtinėlės file supjaustoma gabalais ir sumalama ( sietelio akučių skersmuo 9 ir 5mm)
- Į masę sudedama piene ar vandenyje išmirkyta kvietinė duona arba batonas, pasūdoma, sumaišoma, dar kartą sumalama ir išplakama.
- Įdaras:
- Fermentinis sūris sutarkuojamas, razinos gerai išplaunamos po tekančiu vandeniu, nuvarvinamos.
- Sauso razinos sumaišomos su fermentiniu sūriu.
- Iš maltinių masės formuojami 10 mm storio paplotėliai, į kurių vidų dedamas įdaras.
- Paplotėlių kraštai sujungiami, formuojamas ovalus pusgaminis ir kepamas kepimo krosnyje 200 laipsnių C 25-30 min.
- Patiekiama su garnyru.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.