VIŠTIENOS SUKTINUKAI SU KIAUŠINIU IR SŪRIU - Nr. 287.3
Maistingumas:Baltymai | 19,94 g |
Riebalai | 8,33 g |
Angliavandeniai | 14,10 g |
Energinė vertė | 211,11 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Šaldyta vištienos krūtinėlės file be kaulo | 95,00 | 76,00 |
Kvietinė duona | 16,00 | 16,00 |
Pienas arba vanduo | 23,00 | 23,00 |
Svogūnai | 6,00 | 5,00 |
*Maltinių masė | 100,00 | 100,00 |
*Įdaras | 20,00 | 20,00 |
Vištos kiaušiniai. | 1/3 | 13,00 |
Fermentinis sūris | 10,00 | 10,00 |
*Pusgaminio masė | 120,00 | 120,00 |
*Gaminio išeiga | 100,00 | 100,00 |
Išeiga: | 100 g |
- Paruošta be kaulų paukštiena supjaustoma gabalais ir sumalama (sietelio akučių skersmuo 9 ir 5 mm).
- Į masę sudedama piene ar vandenyje išmirkytą duona, pasūdoma, sumaišoma, sudedami supjaustyti nuplikyti svogūnai.
- Masė dar kartą sumalama ir išplakama. Iš masės formuojamas paplotėlis ant kurio dedamas įdaras (smulkiai pjaustyti kietai virti kiaušiniai ir tintas fermentinis sūris).
- Pusgaminio kraštai sujungiami, suteikiama ovalo forma ir kepami kepimo prosnyje 20-25 min. 200 laipsnių C.
- Patiekiama su garnyru arba be jo.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.