MORKOS SU ŽALIAISIAIS ŽIRNELIAIS PIENO PADAŽE - Nr. 291

Maistingumas:
Baltymai3,20 g
Riebalai2,84 g
Angliavandeniai12,97 g
Energinė vertė90,21 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos137,00109,00
* Virtos morkos100,00100,00
Konservuoti žali žirneliai23,0015,00
* Šutintos daržovės116,00116,00
Skystas pieno padažas ( Nr.311)38,0038,00
Išeiga:150 g
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, supjaustomos kubeliais ir šutinamos apie 8-10 min;
  • Žalieji žirneliai pakaitinami nuovire, paskui nuoviras nupilamas;
  • Šutintos morkos sumaišomos su žaliais žirneliais bei pieno padažu ir pakaitinama 1-2 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.