TROŠKINTI GRIETINĖJE BALTAGŪŽIAI KOPŪSTAI - Nr. 295
Maistingumas:Baltymai | 3,49 g |
Riebalai | 6,32 g |
Angliavandeniai | 11,65 g |
Energinė vertė | 117,41 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Baltagūžiai kopūstai | 217,00 | 174,00 |
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies | 2,00 | 2,00 |
Grietinė, 25% riebumo | 25,00 | 25,00 |
Išeiga: | 150 g |
- Šiaudeliais supjaustyti švieži kopūstai dedami į puodą 300 mm sluoksniu;
- Įpilama vandens (30 % kopūstų masės);
- Troškinama apie 40-45 min.;
- Baigiant pasūdoma;
- Sudedami išmaišyti su grietine, padžiovinti miltai.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.