DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ALIEJUMI - Nr. 33.5

Maistingumas:
Baltymai2,21 g
Riebalai10,19 g
Angliavandeniai6,70 g
Energinė vertė127,69 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai ( iki sausio 1d)40,0034,00
Burokėliai ( nuo sausio 1d)42,0034,00
Morkos ( iki sausio 1d)38,0028,00
Morkos ( nuo sausio 1d)40,0028,00
Rauginti agurkai17,0015,00
Pupelės7,0016,00
Porai7,005,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus7,007,00
Išeiga:90/7 (97 g)
  • Daržovės (burokėliai, morkos) nuplaunamos, išverdamos, nuvalomos, supjaustomos kubeliais.
  • Rauginti agurkai nuplaunami, supjaustomi kubeliais.
  • Pupelės išverdamos ir perpilamos šaltu vandeniu.
  • Porai nuvalomi, nuplaunami, susmulkinami ir suberiami į salotas.
  • Supilamas saulėgrąžų aliejus, išmaišoma, pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.