CITRINŲ, APELSINŲ, MANDARINŲ DREBUČIAI - Nr. 341
Maistingumas:Baltymai | 2,40 g |
Riebalai | 0,00 g |
Angliavandeniai | 15,60 g |
Energinė vertė | 72,00 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Citrinos | 3,00 | 3,00 |
Citrinų sultys | 3,00 | 3,00 |
Apelsinai | 7,00 | 7,00 |
Apelsinų sultys | 5,00 | 5,00 |
Mandarinai | 13,00 | 13,00 |
Mandarinų sultys | 10,00 | 10,00 |
Cukrus | 12,00 | 12,00 |
Citrinos rūgštis | 0,20 | 0,20 |
Želatina | 3,00 | 3,00 |
Vanduo citrinoms | 95,00 | 95,00 |
Vanduo apelsinams | 90,00 | 90,00 |
Vanduo mandarinams | 90,00 | 90,00 |
Išeiga: | 100 g |
- Į verdantį vandenį su cukrumi dedamos nuluptos ir smulkiais šiaudeliais supjaustytos žievelės, apie 10-12 min. pavirinama ir perkošiama.
- Sudedama išbrinkinta želatina;
- Kai želatina ištirpsta, įpilamos sultys, citrinos rūgštis, perkošiama, išpilstoma į formeles ir atšaldoma.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.