PLAKTA GRIETINĖLĖ - Nr. 349

Maistingumas:
Baltymai2,30 g
Riebalai35,00 g
Angliavandeniai8,09 g
Energinė vertė356,56 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Grietinėlė, 35 % riebumo arba100,00100,00
Grietinė, 25 % riebumo100,00100,00
Cukrus5,005,00
Išeiga:100 g
  • Grietinėlė arba grietinė plakama, kol pasidaro puri;
  • Suberiama cukraus pudra;
  • Plakta grietinėlė gali būti patiekiama su uogiene, apelsinais, mandarinais arba šokoladu atitinkamai padidinus patiekalo

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.