SALOTOS ,,INKARAS“ - Nr. 44

Maistingumas:
Baltymai12,91 g
Riebalai13,31 g
Angliavandeniai9,29 g
Energinė vertė208,61 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžiai7,007,00
Biri ryžių košė (176)20,0020,00
Vištos, II kat.76,0052,00
Virta višta20,0020,00
Konservuoti žali žirneliai37,0024,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Morkos23,0018,00
Virtos morkos17,0017,00
Grietinė 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Morkos nuplaunamos ir nuvalomos;
  • Nuvalytos morkos nuplaunamos ir išverdamos;
  • Ryžių kruopos perrenkamos, plaunamos ir išverdamos;
  • Nuskustos ir išvirtos morkos, vištiena be odos, kietai virti kiaušiniai supjaustomi ūbeliais;
  • Paruošti produktai sumaišomi su virtais ryžiais, žirneliais, užpilami dalimi grietinės ir pasūdomi;
  • Salotos sudedamos į salotinę kauburėliu, užpilamos likusia grietine;
  • Papuošiama žalumynais.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.