DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ALIEJUMI - Nr. 45.1

Maistingumas:
Baltymai9,71 g
Riebalai20,00 g
Angliavandeniai7,81 g
Energinė vertė289,43 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Silkės file aliejuje62,0050,00
Burokėliai ( iki sausio 1d)41,0034,00
Burokėliai ( nuo sausio 1d)42,0034,00
Rauginti kopūstai10,009,00
Pupelės7,0016,00
Ropiniai svogūnai5,004,00
Augalinis aliejus5,005,00
Išeiga:50/55/5 (110 g)
  • Silkės file supjaustoma ir patiekaima atskirai porcijomis.
  • Burokėliai nuvalomi, išverdami, nuplaunami ir supjaustomi šiaudeliais.
  • Pupelės išverdamos.
  • Rauginti kopūstai perpilami šaltu vandeniu ir pasmulkinami.
  • Ropiniai svogūnai nuvalomi, susmulkinami.
  • Pilamas saulėgrąžų aliejus, viskas išmaišoma, pasūdoma.
  • Salotos patiekiamos šalia silkės kaip garnyras.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.