DARŽOVIŲ SALOTOS SU KIAUŠINIU - Nr. 47

Maistingumas:
Baltymai3,58 g
Riebalai6,30 g
Angliavandeniai12,09 g
Energinė vertė119,41 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės60,0043,00
Virtos bulvės42,0042,00
Morkos30,0024,00
Virtos morkos23,0023,00
Konservuoti žali žirneliai25,0016,00
Kiaušiniai, II kat.1/410,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Išverdamos bulvės ir supjaustomos kubeliais;
  • Morkos nuvalomos ir supjautomos kubeliais;
  • Dedame išvirtus supjautytus kiaušinius, žalius žirnelius ir grietinę;
  • Viską išmaišome.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.