DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU BUROKĖLIAIS - Nr. 49
Maistingumas:Baltymai | 1,91 g |
Riebalai | 10,10 g |
Angliavandeniai | 10,99 g |
Energinė vertė | 142,47 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Burokėliai | 50,00 | 40,00 |
Virti burokėliai | 38,00 | 38,00 |
Bulvės | 42,00 | 34,00 |
Virtos bulvės | 31,00 | 31,00 |
Morkos | 11,00 | 9,00 |
Virtos morkos | 8,00 | 8,00 |
Konservuoti žali žirneliai | 20,00 | 13,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: | 90/10 (100 g) |
- Burokėliai, morkos, bulvės nuplaunami ir išverdami, nuvalomi;
- Išvirtos daržovės supjaustomos mažais kubeliais;
- Sudedami žalieji žirneliai, druska, saulėgrąžų aliejus;
- Viskas išmaišoma.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.