BUROKĖLIŲ SRIUBA - Nr. 57.2

Maistingumas:
Baltymai1,33 g
Riebalai7,60 g
Angliavandeniai6,98 g
Energinė vertė94,69 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai ( iki sausio 1d)97,0095,00
Burokėliai ( nuo sausio 1d)102,0095,00
*Virti burokėliai 87,0085,00
Morkos ( iki sausio 1d)14,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 15,0010,00
Ropiniai svogūnai5,004,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
Citrinos rūgštis0,020,02
Vanduo arba mėsos sultinys (57)160,00160,00
*Grietinė 30%10,0010,00
Išeiga:250/10 (260 g)
  • Burokėliai nuvalomi, nuplaunami, išverdami, sutarkuojami.
  • Ropiniai svogūnai, bulvės, morkos nuvalomi, nuplaunami.
  • Morkos ir ropiniai svogūnai supjaustomi šiaudeliais ir šutinami rafinuotame saulėgrąžų aliejuje.
  • Sudedami sutarkuoti virti burokėliai, šutintos morkos su svogūnais, citrinos rūgštis, pasūdoma ir dar paverdama.
  • Sriuba verdama 100ºC apie 40-50 min.
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.