RAUGINTŲ KOPŪSTŲ SRIUBA - Nr. 61

Maistingumas:
Baltymai1,71 g
Riebalai0,19 g
Angliavandeniai7,97 g
Energinė vertė44,94 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Rauginti kopūstai 93,0065,00
Morkos25,0020,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Pomidorų tyrė5,005,00
Kvietiniai miltai, I rūšies5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)145,00145,00
Išeiga:250 g
  • Rauginti kopūstai nuspaudžiami ( jei labai rūgštūs perplaunami šaltu vandneiu), stambūs -susmulkinami, sudedami į puodą, įpilama sultinio arba vandens (20-25 % kopūstų masės), pomidorų tyrės ir šutinama1,5-2,5 val.;
  • Pabaigoje sudedamos šutintos morkos ir petražolių šaknys, blanširuoti ropiniai svogūnai;
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos;
  • Į verdantį sultinį arba vandenį sudedami šutinami kopūstai su daržovėmis ir verdama 25-30 min
  • Baigiant virti, sriuba paskaninama padžiovintais miltais, praskiestais vandeniu ir pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.