AGURKINĖ SRIUBA - Nr. 63.2

Maistingumas:
Baltymai2,44 g
Riebalai9,47 g
Angliavandeniai18,56 g
Energinė vertė121,24 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Perlinės kruopos10,0010,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)70,0050,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)77,0050,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)80,0050,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)84,0050,00
Bulvės ( nuo 03.01)87,0050,00
Morkos ( iki sausio 1d)13,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 14,0010,00
Marinuoti agurkai arba 35,0015,00
rauginti agurkai25,0015,00
Ropiniai svogūnai3,003,00
Sviestas 82%5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (57)150,00150,00
Grietinė 30% 5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Daržovės nuvalomos, nuplaunamos.
  • Marinuoti arba raugintai agurkai supjaustomi kubeliais ir šutinami atskirai.
  • Perlinės kruopos nuplaunamos ir verdamos irgi atskirai.
  • Į verdantį vandenį arba sultinį sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, po 5 min. šutintos morkos svieste su nuplikytais ropiniais svogūnais, šutinti mar. ar raug. agurkai, perlinės kruopos.
  • Užvirinama, pasūdoma.
  • Sriuba verdama apie 50 min. 100ºC.
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.