BULVIENĖ - Nr. 64
Maistingumas:Baltymai | 2,37 g |
Riebalai | 2,24 g |
Angliavandeniai | 21,26 g |
Energinė vertė | 114,67 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Bulvės | 150,00 | 113,00 |
Morkos | 13,00 | 10,00 |
Ropiniai svogūnai | 6,00 | 5,00 |
Sviestas (72%) | 3,00 | 3,00 |
Vanduo arba mėsos sultinys (96) | 120,00 | 120,00 |
Išeiga: | 250 g |
- Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
- Į verdanti vandenį ar sultini dedamos kubeliais supjaustytos bulvės;
- Užvirus dedamos kubeliais pjaustytos morkos, šutintos su sviestu morkos, nuplikyti ropiniai svogūnai;
- Baigiant virti sūdoma;
- Ši sriuba gali būti verdama žuvies sultinyje.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.