ŽIRNIŲ SRIUBA - Nr. 66.1

Maistingumas:
Baltymai6,96 g
Riebalai4,45 g
Angliavandeniai31,36 g
Energinė vertė196,16 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Išeiga:250 g
  • Daržovės nuplaunamos, nuvalomos.
  • Žirniai plaunami, mirkomi šaltame vandenyje 3-4 val., po to verdami tame pačiame vandenyje.
  • Į verdantį vandenį ar sultinį sudedamos paruoštos ankštinės daržovės.
  • Sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, morkos šutintos su sviestu, nuplikyti ropiniai svogūnai.
  • Baigiant virti pasūdoma.
  • Verdama 100ºC, apie 40 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.