ŽIRNIŲ SRIUBA SU GRIETINE - Nr. 66.2
Maistingumas:Baltymai | 6,96 g |
Riebalai | 6,45 g |
Angliavandeniai | 31,36 g |
Energinė vertė | 218,16 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Žirniai | 20,00 | 20,00 |
Bulvės ( iki rugsėjo 1d) | 100,00 | 80,00 |
Bulvės ( nuo 09.01-10.31) | 110,00 | 80,00 |
Bulvės ( nuo 11.01-12.31) | 115,00 | 80,00 |
Bulvės ( nuo 01.01-02.28) | 120,00 | 80,00 |
Bulvės ( nuo 03.01) | 125,00 | 80,00 |
Morkos ( iki sausio 1d) | 13,00 | 10,00 |
Morkos ( nuo sausio 1d) | 14,00 | 10,00 |
Ropiniai svogūnai | 12,00 | 10,00 |
Vanduo arba sultinys (57) | 120,00 | 120,00 |
Sviestas 82% | 5,00 | 5,00 |
Grietinė 30% | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: | 250/10 (260 g) |
- Daržovės nuplaunamos, nuvalomos.
- Žirniai plaunami, mirkomi šaltame vandenyje 3-4 val., po to verdami tame pačiame vandenyje.
- Į verdantį vandenį ar sultinį sudedamos paruoštos ankštinės daržovės.
- Sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, morkos šutintos su sviestu, nuplikyti ropiniai svogūnai.
- Baigiant virti pasūdoma, sudedama grietinė ir pakaitinama.
- Sriuba verdama 100ºC, apie 40 min.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.