ŽIRNIŲ SRIUBA - Nr. 72

Maistingumas:
Baltymai3,05 g
Riebalai3,70 g
Angliavandeniai19,16 g
Energinė vertė122,14 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės100,0080,00
Morkos13,0010,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Žirniai20,0020,00
Sviestas (72%)5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)120,00120,00
Išeiga:250 g
  • Paruošiami žirniai: plaunami ir mirkomi šaltame vandenyje 3-4 val., po to verdami tame pačiame vandenyje;
  • Į verdantį sultinį ar vandenį sudedamos paruoštos ankštinės daržovės;
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Sudedamos kubeliais pjaustytos bulvės, morkos šutintos su sviestu ir nuplikytais ropiniais svogūnais;
  • Baigiant virti pasūdoma;
  • Verdama 100° C, 40 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.