DARŽOVIŲ SRIUBA SU KRUOPOMIS - Nr. 73.1

Maistingumas:
Baltymai2,00 g
Riebalai0,30 g
Angliavandeniai13,85 g
Energinė vertė66,14 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Perlinės kruopos arba10,0010,00
ryžių kruopos arba10,0010,00
avižiniai dribsniai8,008,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)55,0041,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)60,0041,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)63,0041,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)66,0041,00
Bulvės ( nuo 03.01)69,0041,00
Morkos ( iki sausio 1d)12,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 13,0010,00
Sviestas5,005,00
Švieži pomidorai13,0010,00
arba pomidorų padažas5,004,00
Vanduo arba mėsos sultinys (57.1)150,00150,00
Išeiga:250 g
  • Daržovės nuvalomos, nuplaunamos.
  • Perlinės kruopos nuplaunamos ir verdamos atskirai.
  • Į verdantį vandenį arba sultinį sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, po 5 min. šutintos morkos, perlinės kruopos, sviestas, pomidorai.
  • Užvirinama, pasūdoma.
  • Sriuba verdama apie 40 min. 100ºC.
  • Ryžių kruopos beriamos su šutintomis daržovėmis.
  • Avižiniai dribsniai beriami likus 10 min. iki virimo pabaigos.
  • Jeigu verdama su pomidorų padažu, tuomet padažas pakaitinamas ir sudedamas virimo pabaigoje.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.