VALSTIEČIŲ SRIUBA - Nr. 74

Maistingumas:
Baltymai1,54 g
Riebalai1,43 g
Angliavandeniai8,46 g
Energinė vertė52,80 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai50,0040,00
Bulvės30,0023,00
Morkos13,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Pomidorai15,0015,00
Vanduo arba kaulų sultinys (95)150,00150,00
*Grietinė, 25 % riebumo5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Pomidorai nuplikomi karštu vandeniu ir nulupama odelė;
  • Į verdantį sultinį ar vandenį suberiami kvadratėliais suipjaustytyi kopūstai, skiltelėmis supjaustytos bulvės ir verdami kol suminkštės;
  • Baigiant virti dedamos su sviestu šutintos morkos, petražolių šaknys, nuplikyti ropiniai svogūnai, griežinėliais supjaustyti nuplikyti švieži pomidorai;
  • Pasūdoma;
  • Sriuba paskaninama grietine;
  • Galima virti sriubą ir be pomidorų.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.