PERTRINA MĖSOS SRIUBA - Nr. 83

Maistingumas:
Baltymai6,37 g
Riebalai7,25 g
Angliavandeniai13,18 g
Energinė vertė143,47 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Jautiena( kumpis)25,0024,00
Virta jautiena15,0015,00
Ryžių kruopos13,0013,00
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo75,0075,00
Vištos kiaušinis, II kat.(trynys)1/83,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Virta mėsa sumalama 2 kartus per mėsmalę (sietelio akučių skersmuo 9 ir 5 mm.);
  • Į gautą masę įšpilama šiek tiek sultinio arba vandens ir pertrinama;
  • Pertrintos ir kelis kartus perplautos ryžių kruopos gerai išverdamos, perkošiamos, pertrinamos, sumaišoma su mėsos tyre, atskiedžiamos karštu pienu;
  • Sriuba pasūdoma ir dar kartą užverdama;
  • Paskaninama kiaušinių ir pieno mišiniu bei sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.