PERTRINA PAUKŠTIENOS SRIUBA - Nr. 84

Maistingumas:
Baltymai9,45 g
Riebalai5,60 g
Angliavandeniai13,19 g
Energinė vertė141,01 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Vištos krūtinėlė25,0024,00
Virta vištos krūtinelė15,0015,00
Ryžių kruopos 13,0013,00
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo75,0075,00
Vištos kiaušiniai, II kat.(trynys)1/83,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)125,00125,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Virtas vištienos minkštimas (be odos) sumalamas 2 kartus mėsmalę (svietelio akučių skersmuo 9 ir 5 mm.);
  • Į gautą masę ipilama šiek tiek sultinio arba vandens ir pertrinama;
  • Perrinktos ir kelis kartus perplautos ryžių kruopos gerai išverdamos, perkošiamos, pertrinamos ir sumaišomos su paukštienos tyrę;
  • Atskiedžiama karštu pienu, sultiniu ar vandeniu;
  • Sriuba pasūdoma ir dar kartą užverdam, paskaninama kiaušinių bei pieno mišiniu ir sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.