PERTRINA DARŽOVIŲ SRIUBA - Nr. 85

Maistingumas:
Baltymai6,04 g
Riebalai6,16 g
Angliavandeniai18,12 g
Energinė vertė152,05 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo125,00125,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)125,00125,00
Morkos19,0015,00
Žiediniai kopūstai29,0015,00
Bulvės47,0035,00
Konservuoti žali žirneliai8,005,00
Kvietiniai miltai, aukšt. rūšies5,005,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Morkos nuplaunamos,nuvalomos supjaustomos skiltelėmis ir šutinamos nedideliame vandens kiekyje įdėjus sviesto;
  • Susmulkinti šakelėmis žiediniai kopūstai ir skiltelėmis supjaustytos bulvės sudedamos į verdantį sultinį arba vandenį ir verdamos;
  • Virtos daržovės ir pašildyti konservuoti žirneliai pertrinami, sumaišomi su pieno padažu, praskiedžiami karštu pienu, pasūdomi ir užverdami;
  • Sriuba skaninama sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.