PERTRINTA RYŽIŲ IR DARŽOVIŲ SRIUBA MĖSOS SULTINYJE - Nr. 87

Maistingumas:
Baltymai6,39 g
Riebalai6,68 g
Angliavandeniai11,72 g
Energinė vertė132,58 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo75,0075,00
Morkos4,003,00
Ryžių kruopos10,0010,00
Ropiniai svogūnai4,003,00
Vištos kiaušiniai, II kat.(trynys)1/83,00
Mėsos sultinys (96)155,00155,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Perrinkti ryžiai nuplaunami, suberiami į verdantį vandenį ir verdami ant silpnos kaitros;
  • Išvirus nuoviras nupilamas;
  • Virti ryžiai sutrinami;
  • Atskirai šutinamos pakepintos, kubeliais supjaustytos morkos ir ropiniai svogūnai, kol suminkštės;
  • Šutintos morkos ir ropiniai svogūnai sutrinami kartu su nuoviru, sudedami trinti ryžiai;
  • Tirščiai atskiedžiami su sultiniu iki normalaus sriubos tirštumo, pasūdoma ir užvirinama;
  • Pertrinta ir iki 75° C praaušusi sriuba užbalinama pakaitintu kiaušinio ir pieno mišiniu;
  • Užvirinti negalima;
  • Patiekiant įdedama sviesto.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.